N-VA behaalt monsterscores in Riemst en Voeren

Op 13 juni 2010
'De vorige keer behaalden we ook een goede score, maar nu wordt het resultaat nog eens bevestigd', zegt Jan Peumans.

'Ik wil al onze kiezers bedanken die dat resultaat hebben mogelijk gemaakt. Ik heb al veel verkiezingen meegemaakt en het doet goed te weten dat de mensen achter ons blijven staan. Maar in Voeren doen we nog beter. Daarvoor wil ik burgemeester Huub Broers bedanken', zegt Peumans die als lijstduwer rechtstreeks verkozen raakte, maar Vlaams- parlementsvoorzitter blijft.

In Voeren behaalde N-VA bijna 51procent van de stemmen. 'Ik denk niet dat mijn openlijke steunbetuiging voor N-VA daar iets mee te maken heeft. Het heeft misschien nog enkele kiezers over de streep getrokken', zegt CD&V'er Huub Broers. De burgemeester riep vorige week op om de N-VA te steunen bij de verkiezingen. Zijn lokale partij Voerbelangen verenigt alle Vlaamse partijen in de gemeenteraad, ook de N-VA.

'We werken hier al jaren goed samen. Zo'n monsterscore is niet nieuw voor ons en ik had zo'n resultaat wel verwacht. Ik heb ook al zo'n resultaat behaald. Heel wat van mijn vaste kiezers hebben nu voor N-VA gestemd', besluit Huub Broers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is