Meerderheid draait de Riemsterse bevolking nu reeds een rad voor de ogen

Op 17 mei 2013

Tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 13 mei ondernam de huidige meerderheid een poging om hun besparingsplan te laten goedkeuren door alle gemeenteraadsleden.  

Het schepencollege had echter niet gerekend op de kritische opmerkingszin van de oppositie. Bij het voorleggen van hun besparingsplan werd herhaalde malen door de fractieleiders van de oppositie gezegd dat er niet gestemd zou worden voor deze besparing, om de eenvoudige reden dat de stemming niet geagendeerd stond. Toch zette de meerderheid door.

Het besparingsplan werd dan uitvoerig besproken onder de kritische blik van de oppositie. De meerderheid voert geen echte belastingsverhoging uit, maar ze weet het geld van de burger wel op andere manieren te verkrijgen: speelpleinwerking wordt duurder, rijbewijzen en paspoorten worden duurder, zo ook voor sportactiviteiten, SWAP, enz. Bovendien worden een aantal premies afgeschaft of verminderd en worden er bepaalde subsidies en toelagen opgezegd. Ben je bijvoorbeeld 50 jaar getrouwd of heb je een jubileum te vieren in je vereniging, dan ontvang je nu nog maar de helft van voorheen.

Zodoende worden de belastingen niet rechtstreeks verhoogd maar betaalt de burger onrechtstreeks toch meer voor een wegkwijnende dienstverlening.

Toeval dat de meerderheid dit vergat te vertellen aan de pers? Voor de aanvang van de gemeenteraadszitting werden er immers persberichten uitgegeven waarin met veel grootspraak de besparingsinspanning van 2,8 miljoen euro werd bepleit, zonder de belastingen te moeten verhogen. Inderdaad, de 9 % gemeentebelasting die de Riemstenaar betaalt zal niet verhogen. Maar dat er deze keer heel veel addertjes onder het gras sluipen werd jammer genoeg niet vermeld. 

Het is een spijtig voorbeeld van hoe de meerderheid na enkele maanden de Riemsterse bevolking reeds een rad voor de ogen draait. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is