Jan Peumans verklapt bijnaam in 'De Pappenheimers'

Op 29 november 2010

Jan Peumans had de quiz onder leiding van Tom Lenaerts nog nooit gezien en dat was te merken. Hij drukte regelmatig te laat af. Was het zijn beurt om te antwoorden, dan ging hij vaak de boot in. Maar wel een keer of drie, vier wist Peumans het antwoord op moeilijke vragen terwijl hij niet mocht antwoorden. "Waarom mag ik nu niet antwoorden", vroeg Peumans zich lachend af.

 

Dat ontlokte bij de quiz-tegenstanders, waar regisseur Jan Eelen van 'Het eiland' BV van dienst was, de vraag "of Peumans altijd en overal het reglement wilde wijzigen".

"De Turken!"

Ambiance was er ook toen Peumans een vraag over filosofen moest beantwoorden. Het ging over een citaat van Voltaire. De Franse filosoof heeft een volk "het meest verwerpelijke volk dat ooit de aarde heeft bevuild" genoemd. Een van de mogelijke antwoorden was: De Turken.

Peumans koos heel overtuigend voor dat antwoord. Fout dus. Voltaire had het over de joden. "Eigenlijk wist ik dat", aldus Peumans. "Maar ik durf over de Joden niks meer te zeggen. Zij zijn heel gevoelig. Daar kan ik als parlementsvoorzitter over meespreken". Waarop Jan Eelen: "Maar dit over de Turken zeggen, is blijkbaar geen probleem!" Hilariteit alom.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is