Een toegankelijke Villa Neven

Op 28 oktober 2011

In 2008 keurde de Vlaamse Overheid - Toerisme Vlaanderen een subsidie van 30.981 euro goed voor het toegankelijk maken van de villa, meer bepaald van Toerisme Riemst. Er kwam toen een lift en een automatische deur.

Voor wat hoort wat

Eén van de voorwaarden voor uitbetaling van deze subsidies was dat de binnenkant van het gebouw (balie, ontvangstruimte, documentatiecentrum, streekwinkel, sanitair gedeelte) ook toegankelijk zou worden gemaakt. Dat moest binnen de twee jaar na de eerste subsidie gebeuren. Het dossier werd daarom ingediend in 2010, goedgekeurd en intussen helemaal afgerond.

Hoe toegankelijk?

Het toegankelijk maken van de nationale en regionale toeristische infokantoren draagt - zoals elders - bij tot een klantvriendelijke dienstverlening. Deze maatregel geldt niet alleen voor rolstoelgebruikers, maar ook voor mensen die gewoon moeilijk te been zijn of voor ouderen die het bijvoorbeeld moeilijk hebben om een zwaardere deur te openen. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld zowel aan de zijkant (lift en automatische deur) als aan de voorkant een automatische deur voorzien. De ruimte van de balie heeft een verlaagd gedeelte waardoor je zittend de nodige informatie kunt ontvangen.

De streekwinkel

De streekwinkel is uitgebreid tot een Riemster- en Haspengouws verdeelpunt voor streekproducten i.s.m. 'Puur Limburgs' (= een merk voor producten van Limburgse bodem). Zo maken we deze produkten in zekere zin ook toegankelijk voor bijvoorbeeld de horeca. Dat kan een extra stimulans betekenen om deze producten in gerechten te verwerken en op de kaart te vermelden.

Dankbetuiging

Samen met allen die ervoor hebben gezorgd dat dit project tot een schitterend, zeer functioneel resultaat heeft geleid, wil ik een extra pluim geven aan onze adviesraad voor personen met een beperking. Hun inbreng, gesteund door het Toegankelijkheidsbureau, heeft er per slot van rekening toe geleid dat personen met een beperking - maar zij niet alleen- een gebouw met gebruiksvriendelijke, veilige en comfortabele ruimtes kunnen betreden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is